کناف سقف و دیوار کناف
اجرا کناف سقف و دیوار کناف مطابق با مقررات ملی ساختمان و فروش گچ برگ کناف و سازه کناف
مهندس صادقی
مدیرعامل شرکت ساختمانی صاد
کارشناس ارشد مهندسی سازه - عمران
عضو سازمان نظام مهندسی تهران با 20 سال سابقه اجرایی
بروزرسانی مطلب در
عنوان مطالب مقاله کناف سقف و دیوار کناف
گچ برگ کناف در اجرای کناف سقف و دیوار کناف
کناف نام یک شرکت آلمانی است که با برند KNAUF اقدام به تولید صفحات روکش دار گچی جهت اجرا کناف سقف و دیوار کناف ساختمان کرده است. همچنین این شرکت یکی از بزرگترین تولید کنندگان صفحات روکش دار گچی با برند کناف در جهان است. پانل کناف که به پانل روکش دار گچی نیز معروف است در کارخانه و با تکنولوژی روز دنیا تولید میشود. از گچ برگ کناف در ساخت دیوار کناف و سقف کناف و همچنین به منظور تولید دکور کناف استفاده میشود. پانل روکش دار گچی در سه ضخامت متنوع 9.5 میلیمتری و 12.5 میلیمتری و 15 میلیمتری تولید میشود. گچ برگ کناف 12.5 میلیمتری بیشترین مصرف را در کناف سقف و دیوار کناف در صنعت ساختمان ایران دارد. به منظور ساخت سقف کناف و یا دیوار کناف از گچ برگ و همچنین سازه مخصوص سقف و دیوار استفاده میشود. در واقع قیمت کناف از 3 عامل قیمت گچ برگ و قیمت سازه و همچنین اجرت نصب سقف و یا دیوار محاسبه میشود. به این منظور برای استعلام قیمت کناف بهتر است ابتدا نقشه های سقف بررسی شود و یا اینکه استادکار کناف نسبت به بازدید از محل پروژه اقدام کند و با توجه به نوع سقف مقدار سازه مصرفی را تخمین بزند. همچنین با توجه به ارتفاع سقف کناف و نوع سقف میتوان نسبت به برآورد اجرت کناف کاری اقدام کرد. پس از تخمین میزان گچ برگ مصرفی و سازه مصرفی و همچنین اجرت و دستمزد و از مجموع این سه مورد میتوان قیمت کناف دیوار و یا قیمت کناف سقف را برآورد کرد. البته معمولاً با توجه به نوع سقف و یا دیوار از روی جداول شرکت کناف ایران میتوان میزان سازه مورد نیاز پروژه را برآورد کرد و همچنین با توجه به عرف دستمزد اجرایی میتوان به برآورد هزینه نهایی اقدام کرد. با توجه به نوع مصرف کناف در صنعت ساختمان 4 نوع پانل با خواص متفاوت تولید میشود که به تفضیل به شرح هر یک پرداخته میشود.
پانل کناف RG در اجرای کناف سقف و دیوار کناف
پانل روکش دار گچی RG که در ایران به پانل معمولی نیز معروف است در بین انواع دیگر پانل بیشترین مصرف را در اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف دارد. پانل RG یا پانل آرجی با توجه به اینکه در ساخت دیوار کناف و سقف کناف کاربرد عمومی دارد بیشترین تولیدات کارخانه و همچنین بیشترین مصرف را در بین انواع دیگر صفحات روکش دار گچی دارد. همچنین همانطور که قبلاً گفته شد پانل RG 12.5 بیشترین مصرف را دارد. پانل RG در 5 ضخامت 6.5 میلیمتر و 8.5 میلیمتر و 9.5 میلیمتر و 12.5 میلیمتر و 15 میلیمتر تولید و به فروش میرسد. البته نوع 9.5 میلیمتر و 12.5 میلیمتر بیشترین تولید و بیشترین مصرف را در اجرای کناف سقف پروژه های ساختمانی ایران دارد و از این نظر بیشترین تولیدات کارخانه کناف ایران کی پلاس و کارخانه باتیس و جی برد نیز این نوع پانل است. عرض هر پانل کناف RG برای اجرای دیوار کناف برابر با 120 سانتیمتر و طول آن 240 سانتیمتر است و از این رو هر برگه کناف میتواند 2.88 متر مربع را پوشش بدهد. البته برخی از تولیدکنندگان گچ برگ RG در ایران مانند کناف ایران کی پلاس اقدام به تولید صفحاتی به ابعاد 120 در 250 سانتیمتر میکنند که هر برگه از آن 3 متر مربع از دیوار کناف یا کناف سقف را میپوشاند. پانل RG ضخامت 9.5 در هر پالت دارای 104 برگه میباشد و از آنجایی که هر برگه 2.88 متر مربع میباشد از این رو هر پالت از کناف آرجی میتواند 299.52 متر مربع از سقف و یا دیوار کناف را به منظور دیوارچینی پوشش دهد. همچنین در هر پالت کناف آرجی 12.5 میلیمتری دارای 84 برگه میباشد که برای پوشش 241.92 متر مربع کناف سقف یا دیوار کافی است.
پانل MR کناف در اجرای کناف سقف و دیوار کناف
پانل MR یا پانل ضد رطوبت که در ایران به آن پانل ام آر نیز گفته میشود در مکان هایی که در معرض رطوبت و یا در مجاورت آب قرار دارند استفاده میشوند. پانل MR کناف یا اصطلاحاً پانل ام آر معمولاً در کناف سقف و دیوار سرویس بهداشتی و همچنین دیوار و سقف کناف حمام کاربرد دارد. با توجه به اینکه در حمام و سرویس بهداشتی رطوبت وجود دارد باید الزاماً در سقف کاذب از پانل روکش دار گچی ضد رطوبت و پانل MR استفاده کرد. پانل مقاوم در برابر رطوبت در کارخانه گچ برگ جی برد و همچنین شرکت کناف ایران کی پلاس تولید میشود و هر دو شرکت در تولید گچ برگ بسیار با کیفیت هستند. هر دو کارخانه باتیس و کی پلاس محصولات استاندارد و با کیفیت و مطابق مقررات ملی ساختمان ایران تولید میکنند و سهم عمده ای در بازار ایران دارند. پانل روکش دار گچی MR در ضخامت های 12.5 میلیمتر و 15 میلیمتر تولید و به فروش میرسد که نوع 12.5 میلیمتر آن بیشترین کاربرد را در کناف سقف در صنعت ساختمان دارد. ابعاد هر پانل کناف MR معادل 120 سانتیمتر در 240 سانتیمتر است که هر برگه از آن میتواند 2.88 متر مربع از سقف و یا دیوار کناف را پوشش دهد. همچنین در هر پالت از پانل روکش دار گچی مقاوم در برابر رطوبت 76 برگه موجود است و از این رو هر پالت میتواند 218.88 متر مربع از سقف کناف یا دیوار مکان هایی که در مجاورت آب و یا رطوبت قرار دارد را پوشش دهد. مشخصات ذکر شده مربوط به شرکت کناف ایران کی پلاس میباشد. البته شرکت باتیس نیز تقریباً همین مشخصات را دارد. برای تولید پانل MR از انواع گچ ساختمانی پلیمری ضد آب استفاده میشود. این نوع گچ در مقابل رطوبت و در مجاورت آب بر عکس انواع گچ ساختمانی معمولی مقاوم است. در تولید گچ برگ ضد رطوبت از این نوع گچ پلیمری استفاده میشود. البته لازم به ذکر است مقاومت گچ برگ ضد رطوبت در مقابل محیط با رطوبت بسیار زیاد مانند سقف کناف استخر پس از مدتی دچار افت میشود. در این موارد توصیه میشود که از پانل مقاوم در برابر رطوبت بوردکس استفاده شود. پانل بوردکس برای اجرای سقف کناف و یا کناف دیوار استخر بسیار مناسب است و توصیه میشود از این نوع پانل در سقف استخر استفاده شود. همچنین از دیگر کاربردهای پانل بوردکس میتوان به اجرای دیوار پیرامونی ساختمان و به عنوان پوشش نما اشاره کرد.
پانل FR کناف در اجرای کناف سقف و دیوار کناف
پانل اف آر کناف یا گچ برگ FR نوعی از پانل روکش دار گچی است که در مقابل حریق و آتش سوزی مقاوم است. معمولاً در مکان هایی که امکان آتش سوزی وجود دارد و تجهیزات حساس به آتش در این اماکن وجود دارد با توجه به اینکه باید از گسترش آتش جلوگیری شود از پانل FR استفاده میشود. به عنوان مثال در ساخت دیوار کناف و کناف سقف در اتاق سرور از این پانل مقاوم در برابر حریق و پانل FR استفاده میشود. با توجه به اینکه تجهیزات موجود در اتاق سرور حساس است در مقابل حریق و آتش سوزی باید کاملاً ایمن باشد. همچنین از پانل ضد آتش و ضد حریق به منظور پوشش دور تا دور ستون های فولادی در مجتمع های تجاری و همچنین به عنوان پوشش کناف سقف در پارکینگ های اماکن حساس مانند بیمارستان ها استفاده میشود. از دیگر استفاده های پانل FR در اجرای دیوار کناف چاله و تونل آسانسور است. مطابق با مقررات ملی ساختمان ایران اتاقک آسانسور باید در مقابل هرگونه حریق مقاوم باشد. در صورتی که نتوان از پانل FR به هر دلیلی استفاده کرد میتوان از انواع پانل سیمانی استفاده کرد. در برخی از شرایط به دلیل نوسان تولیدات کارخانه ها ممکن است گچ برگ FR در بازار کمیاب شود که در این شرایط با نظر مهندسین مشاور میتوان از پانل سیمانی استفاده کرد. پانل FR در دو ضخامت 12.5 و 15 میلیمتر تولید و به فروش میرسد. ابعاد هر برگه از پانل اف آر 120 در 240 سانتیمتر است و از این رو هر برگ از آن 2.88 متر مربع کناف سقف را پوشش میدهد. در هر پالت از گچ برگ مقاوم در برابر حریق 72 برگه موجود است و از این رو هر پالت میتواند 218.88 دیوار کناف متر مربع را پوشش میدهد.
پانل FM در اجرای کناف سقف و دیوار کناف
پانل اف ام کناف یا گچ برگ FM نوعی از پانل روکش دار گچی است که در اجرای دیوار کناف مقابل حریق و آتش سوزی مقاوم و همچنین در مقابل رطوبت مقاوم است. معمولاً در مکان هایی که امکان آتش سوزی و همچنین در مجاورت رطوبت و آب وجود دارد و تجهیزات حساس به آتش در این اماکن وجود دارد با توجه به اینکه باید از گسترش آتش جلوگیری شود از پانل FM استفاده میشود. همچنین از آنجایی که پس از آتش سوزی امکان شروع به کار سیستم اطفا حریق موجود در کناف سقف وجود دارد از پانل FM استفاده میشود. پانل FM در دو ضخامت 12.5 و 15 میلیمتر تولید و به فروش میرسد. ابعاد هر برگه از پانل اف ام 120 در 240 سانتیمتر است و از این رو هر برگ از آن 2.88 دیوار کناف متر مربع را پوشش میدهد. در هر پالت از گچ برگ مقاوم در برابر حریق و مقاوم در برابر رطوبت 72 برگه موجود است و از این رو هر پالت میتواند 218.88 متر مربع کناف سقف را پوشش میدهد.
انواع سازه کناف سقف کدام است؟
به منظور ساخت دیوار کناف و یا کناف سقف و با توجه به نوع آن نیاز به سازه کناف میباشد. سقف کناف معمولاً در دو تیپ A و تیپ B اجرا میشود. مطابق با دستورالعمل شرکت KNAUF چنانچه طول سقف زیاد باشد باید از تیپ A استفاده کرد اما در صورتی که کاهش هزینه ها مد نظر کارفرما باشد میتوان تیپ B نیز در اجرای کناف سقف استفاده کرد. پر کاربردترین پروفیل برای اجرای کناف سقف پروفیل F و یا سازه F میباشد که در زبان محاوره نصابان به آن پروفیل اف گفته میشود. پروفیل F در واقع نقش اصلی را در استحکام کناف سقف دارد و گچ برگ کناف به آن متصل میشود. همچنین در اجرای دیوار کناف نیز برخی از نصابان از سازه F استفاده میکنند. همچنین برخی از نصابان برای ساپورت گیری از این سازه در اجرای نمای ساختمان نیز استفاده میکنند. در این شرایط توصیه میشود مطابق مقررات ملی ساختمان ایران نسبت به اجرای ساپورت گیری برای دیوار کناف اقدام شود. از انواع پیچ کناف با طول 2.5 میلیمتر و 3.5 میلیمتر برای اتصال گچ برگ به پروفیل F استفاده میشود. پروفیل F کناف در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. بدیهی است که هر چه ضخامت ورق بیشتر باشد استحکام سازه F در اجرای کناف سقف نیز افزایش پیدا میکند. انتخاب ضخامت سازه در قیمت سازه بسیار مؤثر است. همچنین برای اتصال و آویز گیری از سقف از پروفیل U استفاده میشود. پروفیل U نیز در سه نوع ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید میشود و مشخص است که هرچه ضخامت ورق سازه U بیشتر باشد استحکام آن در اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف نیز بیشتر است. پروفیل U کناف معمولاً با استفاده از کلیپس به پروفیل U متصل میشود و همچنین با استفاده از میخ و چاشنی از سقف بتنی آویز گیری انجام میشود. انواع مختلفی از میخ و چاشنی در بازار موجود است که بهترین آن میخ و چاشنی ردهیت کناف است. میخ و چاشنی ردهیت RED HIT کناف اصل دارای هولوگرام میباشد و با استفاده از تفنگ مخصوص به منظور ساپورت گیری کناف سقف میخ به سقف بتنی متصل میشود. با استفاده از میخ پروفیل U را به سقف متصل میکنند و این پروفیل به عنوان آویز پروفیل F استفاده میشود. به منظور اتصال سقف کناف به دیوار دور تا دور سقف از نبشی کناف استفاده میشود. پروفیل نبشی کناف که به آن پروفیل L نیز گفته میشود معمولاً دارای طول 25 میلیمتر یا 2.5 سانتیمتر است. از این رو به پروفیل نبشی کناف سازه L25 نیز گفته میشود و معمولاً در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. واضح است که هرچه ضخامت ورق بیشتر باشد استحکام سازه نبشی در اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف بیشتر است. همچنین با افزایش ضخامت ورق قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. پروفیل نبشی به وسیله پیچ به دیوار متصل میشود. بهتر است که در زمان نصب سازه نبشی به دیوار از تراز لیزری استفاده شود تا نصب سازه کناف سقف با حداکثر دقت صورت گیرد. جهت نصب دیوار کناف از پروفیل مخصوص استفاده میشود که با توجه به نوع دیوار کناف میتوان از انواع پروفیل دیوار استفاده کرد.
انواع سازه دیوار کناف کدام است؟
در شرایطی که اقدام به ساخت دیوار کناف خود ایستا کنیم باید از سازه رانر استفاده شود. پروفیل رانر در سه نوع U50 و U75 و U100 تولید و به فروش میرسد. البته با توجه به اسناد و نقشه ها پروفیل استاد به صورت UW نامگذاری میشود اما در محاوره به آن پروفیل رانر یا سازه Runner گفته میشود. پروفیل رانر بر روی زمین و با استفاده از پیچ کناف به زمین متصل میشود. و سازه استاد که نقش ستون را در دیوار کناف دارد به پروفیل استاد متصل میشود. با توجه به ضخامت دیوار از پروفیل استاد و پروفیل رانر با ابعاد مختلف استفاده میشود. پروفیل استاد و یا سازه Stud عضوی قائم است که نقش ستون را دارد و در سه اندازه C50 و C75 و C100 تولید و به فروش میرسد. البته در نقشه های کناف به سازه استاد سازه CW گفته میشود اما معمولاً به عنوان سازه C در بازار به فروش میرسد. در صورتی که هدف از اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف عایق کاری حرارتی و یا عایق کاری صوتی باشد میتوان از انواع پشم سنگ و یا پشم شیشه استفاده کرد. از پشم سنگ به منظور عایق کاری صوتی مابین دیوار و دو گچ برگ دیوار استفاده میشود. همچنین از پشم شیشه میتوان به منظور عایق کاری حرارتی مابین کناف دیوار استفاده کرد. البته عمدتاً از پشم سنگ در دیوار کناف و از پشم شیشه در کناف سقف استفاده میشود. پشم سنگ در دو نوع رولی و تخته ای و با دانسیته های متفاوت و متناسب با نوع کاربری آن به فروش میرسد. پروفیل استاد و رانر کناف معمولاً در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. واضح است که هرچه ضخامت ورق بیشتر باشد استحکام سازه رانر و استاد در اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف بیشتر است. همچنین با افزایش ضخامت ورق قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. پروفیل رانر و استاد در زمان اجرای دیوار کناف به وسیله پیچ به دیوار متصل میشود. بهتر است که در زمان نصب سازه نبشی به دیوار از تراز لیزری استفاده شود تا نصب سازه رانر و استاد با حداکثر دقت صورت گیرد.
بتونه کناف و اندود های کناف چیست؟
پس از اجرای کناف سقف و یا دیوار کناف معمولاً جای پیچ بر روی پانل با استفاده از بتونه مخصوص کناف و همچنین نوار درزگیر کناف که به آن تیپ Tape کناف گفته میشود. بتونه کناف با نام بتونه درزگیر کناف در کیسه 20 کیلوگرمی و کیسه 5 کیلوگرمی جهت درزگیری انواع کناف سقف و دیوار کناف تولید و به فروش میرسد. بتونه کناف به دلیل انعطاف پذیری و راحتی کار با آن پرمصرفترین نوع بتونه پیش از نقاشی در بازار ایران است. همچنین پس از انجام درزگیری با بتونه کناف و تیپ 5 سانتی مخصوص کناف سقف اقدام به ماستیک مخصوص میکنیم تا سطح کار برای نقاشی آماده شود. از دیگر انواع اندود ها و پودرهای کناف میتوان به بورد فیکس که در کیسه 20 کیلوگرمی به فروش میرسد و همچنین ماستیک مخصوص دیوار کناف که در کیسه 20 کیلوگرمی تولید و به فروش میرسد میتوان اشاره کرد. همچنین عایق آبی در سطل 25 کیلویی و اسکیم لایت در کیسه 30 کیلویی تولید میشود. شرکت کناف ایران کی پلاس همچنین اقدام به تولید دو نوع چسب کاشی TA Flex و TA Plus در کیسه 25 کیلوگرمی و همچنین انواع ابزار آلات ساختمانی مخصوص اجرای سقف کناف و دیوار کناف میکند. بتو گیپس نیز یکی دیگر از تولیدات کارخانه کی پلاس در کیسه 30 کیلویی میکند. فروشگاه ساختمانی صاد اقدام به فروش کلیه ملزومات کناف سقف و دیوار کناف میکند و در صورت نیاز استادکار باتجربه و حرفه ای جهت نصب به محل پروژه شما اعزام خواهد شد. لطفاً جهت هماهنگی بیشتر از طریق شماره تلفن موجود در سایت و همچنین از طریق صفحه تماس با ما در منو سایت با ما در ارتباط باشید.
لیست قیمت پانل گچبرگ کناف و سازه کناف
قیمت گچبرگ کناف بر اساس متر مربع و سازه کناف بر اساس متر طول درج شده است
-
قیمت پانل RG کناف 80,000 تومان
-
قیمت پانل MR کناف 105,000 تومان
-
قیمت پانل FR کناف 119,000 تومان
-
قیمت پانل FM کناف 124,000 تومان
-
قیمت پانل باتیس 9.5 میلیمتری 73,500 تومان
-
قیمت پانل باتیس 12.5 میلیمتری 76,000 تومان
-
قیمت پانل باتیس ضد رطوبت 95,000 تومان
-
قیمت پروفیل F47 کناف 17,200 تومان
-
قیمت پروفیل U36 کناف 12,200 تومان
-
قیمت پروفیل L25 کناف 8,200 تومان
-
قیمت میخ و چاشنی رد هیت 240,000 تومان
-
قیمت بتونه کناف 20 کیلویی 149,000 تومان
سوالات متداول کناف سقف و دیوار کناف
برای نصب کناف سقف به چه اجناسی نیاز است؟
برای نصب کناف سقف به گچ برگ کناف و پروفیل سازه F47 و نبشی L25 و سازه U36 و همچنین اجناس لازم برای آویز گرفتن از سقف مانند کلیپس و قطعه HT-90 نیاز است.
برای نصب دیوار کناف به چه اجناسی نیاز است؟
جهت نصب دیوار کناف در شرایطی که دیوار به صورت خود ایستا اجرا شود به سازه استاد یا سازه CW و سازه رانر یا سازه UW و همچنین تجهیزات نصب مانند میخ پانل به سازه نیاز است.
انواع سازه F47 موجود در بازار کدام است؟
سازه F47 در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. هرچه ضخامت ورق سازه F بیشتر باشد استحکام آن بیشتر است و همچنین قیمت آن نیز بالاتر است.
انواع سازه U36 موجود در بازار کدام است؟
سازه U36 در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. هرچه ضخامت ورق سازه U بیشتر باشد استحکام آن بیشتر است و همچنین قیمت آن نیز بالاتر است.
انواع سازه L25 موجود در بازار کدام است؟
سازه L25 در سه ضخامت 400 میکرون و 500 میکرون و 600 میکرون تولید و به فروش میرسد. هرچه ضخامت ورق سازه نبشی بیشتر باشد استحکام آن بیشتر است و همچنین قیمت آن نیز بالاتر است.
چگونه میتوانم اقدام به خرید گچ برگ کناف و سازه کناف اصل کنم؟
جهت خرید گچ برگ و سازه کناف استاندارد و اصل میتوانید از طریق فروشگاه ساختمانی صاد اقدام کنید. لطفاً در صورت تمایل لیست ملزومات کناف را از طریق واتساپ برای ما ارسال کنید.
شماره واتساپ : 09121022495
پرسش و پاسخ کناف سقف و دیوار کناف
تعداد پرسش و پاسخ : پرسشی ثبت نشده است