شرکت ساختمانی صاد - وبلاگ - دیوارچینی
دیوارچینی ساختمان به شیوه مهندسی و مقررات ملی ساختمان
مدیرعامل شرکت ساختمانی صاد - کارشناس ارشد مهندسی سازه عمران با 20 سال سابقه اجرایی
عنوان مطالب مقاله
دیوارچینی در ساختمان و تفاوت نحوه دیوارچینی
دیوارچینی در ساختمان به منظور جداسازی محیط بیرونی از فضای داخلی و یا تقسیم محیط داخلی ساختمان استفاده میشود. دیوار در ساختمان با توجه به نوع بلوک استفاده شده و مصالح ساختمانی به کار رفته در دیوارچینی و همچنین انتظار باربری آن به سه دسته اصلی دیوار باربر، دیوار جداساز و دیوار حائل تقسیم میشود. دیوار باربر به عنوان یک عضو سازه ای و به منظور تحمل وزن سقف طبقه بالاتر و همچنین به عنوان المان سازه ای وظیفه انتقال نیرو به فونداسیون ساختمان را به عهده دارد. دیوارچینی دیوار باربر با توجه به وظیفه انتقال نیرو باید بسیار با دقت انجام گیرد و معمولاً ضخامت این نوع دیوار در مقایسه با انواع دیگر دیوار بیشتر است. در دیوار باربر معمولاً از انواع آجر فشاری به دلیل تحمل بار بیشتر و مابین آجرها از ملات ماسه سیمان استفاده میشود. دیوار جداساز نقش غیر سازه ای در ساختمان دارد و فقط برای جداسازی محیط بیرونی ساختمان و فضای داخلی ساختمان و همچنین تقسیم فضای داخلی ساختمان کاربرد دارد. در ایران معمولاً از انواع بلوک ساختمانی سبک مانند انواع بلوک سیمانی سبک و بلوک سفالی و هبلکس استفاده میشود. به منظور دیوارچینی دیوار جداساز ساختمان استفاده میشود. همچنین دیوار حائل نیز به منظور تحمل فشار جانبی ناشی از خاک اطراف محل گودبرداری به ساختمان احداث میشود. معمولاً از انواع دیوار بتنی و یا آجر فشاری برای دیوارچینی دیوار حائل استفاده میشود. دیوارچینی به شیوه مهندسی هر کدام از انواع دیوار با یکدیگر متفاوت است که در زیر به شرح آن خواهیم پرداخت.
دیوارچینی دیوار باربر
به دیواری که بار سقف و همچنین فشار وارده به دیوار ساختمان را تحمل میکند دیوار باربر و یا در اصطلاح قدیم دیوار حمال گفته میشود. دیوار باربر یا دیوار حمال میتواند به عنوان دیوار خارجی ساختمان و یا دیوار داخلی استفاده شود و ضخامت آن نباید کمتر از 35 سانتیمتر باشد. یکی از نکات مهمی که در دیوارچینی دیوار باربر باید به آن توجه کرد این است که شیوه اجرا و همچنین نوع بلوک به کار رفته در آن باید مطابق با مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان ایران باشد. با توجه به اینکه دیوار باربر نوعی المان سازه ای محسوب میشود الزاماً مصالح به کار رفته در آن باید مطابق با ضوابط مقررات ملی ساختمان باربر باشد. به همین منظور نمیتوان از انواع بلوک سبک و یا بلوک سفالی در دیوارچینی دیوار باربر و یا دیوار حمال استفاده کرد. مطابق با استاندار 2800 ایران برای مقابله با بارهای زلزله وارد بر ساختمان در بند 3-2-3 حداقل ضخامت دیوار باربر نباید کمتر از یک دهم ارتفاع طبقه باشد و همچنین ضخامت دیوار حمال تحت هر شرایطی نباید کمتر از 35 سانتیمتر باشد. مسیر انتقال بار در سیستم دیوار باربر به این صورت است که ابتدا بار وارده ناشی از طبقات بالاتر به کمک دیوار به کف طبقه منقل میشود و از طریق دیافراگم طبقه که به عنوان مثال میتواند سقف تیرچه بلوک باشد انتقال بار به تیرهای فرعی و سپس تیرهای اصلی ساختمان انجام میگیرد. پس از آن بار از طریق ستون ها به فونداسیون و از آن طریق به خاک منتقل میشود. در حال حاضر در ایران استفاده از دیوار باربر به عنوان تنها المان سازه ای برای باربری سقف فقط در برخی از ساختمان های روستایی کاربرد دارد و استفاده از آن در شهرسازی مدرن منسوخ شده. البته همچنان در برخی از مناطق شهری ایران سیستم ترکیبی دیوار باربر و اسکلت فلزی یا بتنی مورد استفاده قرار میگیرد.
دیوارچینی دیوار جداساز یا غیر باربر
دیوار جداساز یا پارتیشن به منظور جداسازی بیرون ساختمان، جداسازی محیط داخل ساختمان و همچنین به منظور جداسازی بین واحدهای ساختمان کاربرد دارد. با توجه به اینکه از دیوار جداساز انتظار انتقال بار و نیرو نیست و تنها انتظار از آن حفظ عایق صوتی و حرارتی است میتوان از انواع بلوک سبک ساختمانی مانند بلوک سفال در دیوارچینی دیوار جداساز استفاده کرد. دیوارهای جدا کننده باید بتوانند وزن خود و همچنین وزن درب و پنجره و متعلقانی که بر روی آن سوار است را تحمل کنند. همچنین مقاومت دیوار جدا کننده باید به گونه ای باشد که بتواند در مقابل نیروی زلزله تا حد امکان مقاومت کند و در اثر زلزله تخریب نشود و آوار آن برای ساکنین ایجاد خطر نکند. پس از زلزله کرمانشاه در سال 1396 پژوهشگاه زلزله ایران اقدام به تدوین پیوست ششم آیین نامه 2800 ایران کرد که مطابق آن دیوارهای پیرامونی و دیوارهای داخلی ایران باید مطابق آن دیوارچینی صورت گیرد. دیوارهای جدا کننده غیر باربر ساختمانی با توجه به محل آن معمولاً با مصالح رایج در ایران ساخته میشود. دیوار پیرامونی ساختمان در ایران معمولاً با انواع بلوک سفالی و بلوک سیمانی و یا بلوک هبلکس دیوارچینی میشود. با توجه به اینکه مطابق با مبحث نوزدهم مقررات ملی ایران صرفه جویی انرژی در ایران توصیه میشود که از انواع بلوک هبلکس برای دیوارچینی پیرامونی ساختمان استفاده شود. با توجه به اینکه قیمت هبلکس نسبت به سایر انواع بلوک ساختمانی مانند بلوک سفالی و یا بلوک سیمانی در ظاهر بیشتر است اما کاهش هزینه های ناشی از گچ و خاک و همچنین دستمزد اجرت دیوارچینی منجر به هم قیمت شدن آن با سایر بلوک ساختمانی میشود. ساخت دیوار با بلوک هبلکس با استفاده از چسب پودری مخصوص صورت میگیرد و از این نظر مصرف آن در مقایسه با ملات ماسه سیمان هزینه کمتری برای اجرا دارد. در صورت استفاده از انواع بلوک سنتی برای دیوارچینی توصیه میشود که از بلوک های فوم دار استفاده شود تا تا حد امکان دیوار عایق صوتی و عایق حرارتی باشد. برای دیوارهای جدا کننده داخلی یا اصطلاحاً تیغه نیز بحث عایق بودن بسیار مهم است. در صورتی که از انواع بلوک سفالی و یا بلوک سیمانی استفاده میشود ترجیحاً از نوع فوم دار استفاده شود. یا توجه به اینکه عایق صدا بودن دیوار جدا کننده بین واحدهای مجاور ساختمان بسیار مهم است و ممکن است منجر به اذیت ساکنین شود توصیه میشود از انواع بلوک AAC و یا اصطلاحاً بلوک هبلکس استفاده شود. بلوک AAC یا بلوک هوادار بتنی اتوکلاو شده که در ایران به نام هبلکس Hebelex شناخته میشود عایق عالی صوت و حرارت است و مطابق با مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان ایران منجر به کاهش هزینه های ناشی از مصرف انرژی در ساختمان میشود.
دیوارچینی با مصالح نوین ساختمانی
برای کاهش هزینه های ناشی از اجرای زمان بر دیوارچینی امروزه استفاده از مصالح نوین ساختمانی در احداث دیوار ساختمان بین اهالی صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. یکی از معروفترین و شناخته شده ترین انواع دیوار با مصالح نوین دیوار کناف است. دیوار کناف متشکل از گچ برگ کناف و همچنین سازه های مخصوص اجرای دیوار کناف است. مطابق با دستورالعمل شرکت Knauf دیوار کناف به دو شیوه دیوار با تکیه گاه جانبی و همچنین دیوار به روش خود ایستا اجرا میشود. در سیستم دیوار کناف به روش خود ایستا از سازه های مخصوص به نام رانر Runner و استاد Stud استفاده میشود. رانر عضو افقی در اجزای دیوار کناف و استاد عضو قائم در دیوار کناف است. برای اجرای دیوار کناف به روش خود ایستا ابتدا رانر و سپس استاد اجرا میشود و پس از آن در دو طرف آن گچ برگ کناف اجرا میشود. گچ برگ کناف با ضخامت 12.5 میلیمتر و سازه رانر با ضخامت 7 سانتیمتر اجرا میشود که مجموع آن 10 سانتیمتر خواهد بود. همچنین برای عایق صوتی و عایق حرارتی کردن دیوار کناف میتوان از پشم سنگ استفاده کرد. پشم سنگ در دو نوع رولی و تخته ای به فروش میرسد و معمولاً به عنوان عایق سازی صوتی در دیوارچینی کاربرد دارد. قیمت کناف به مجموع قیمت گچ برگ کناف، سازه کناف و اجرت نصب و اجرای آن تعیین میشود. قیمت دهی کناف جهت ساخت دیوار به دو نوع اجرای دیوار کناف با مصالح و یا اجرای دیوار بدون مصالح و فقط با اجرت صورت میگیرد. پس از نصب دیوار کناف بتونه کاری محل اتصال با استفاده از بتونه مخصوص انجام میشود. پس از بتونه سطح دیوار کناف میتوان روی آن را با استفاده از انواع رنگ آکریلیک و یا رنگ روغنی یا رنگ پلاستیک نقاشی کرد. قیمت دیوار کناف در مقایسه با دیوارچینی با انواع دیگر بلوک ساختمانی هزینه بیشتری دارد اما به دلیل حذف گچ کاری و همچنین سرعت اجرای بالای آن معمولاً در پروژه های بزرگ توجیه اقتصادی دارد. یکی دیگر از انواع پانل پیش ساخته که امروزه در صنعت ساختمان کاربرد ویژه ای به دلیل سرعت بالا در نصب و اجرا پیدا کرده است فایبر سمنت برد است. فایبر سمنت برد نوعی پانل سیمانی مسلح شده با الیاف فیبر است که در تونل اتوکلاو عمل آوری شده است. در واقع پانل فایبر سمنت برد نوع مدرن و پیشرفته پانل سیمانی است که در انواع ضخامت 4 میلیمتر تا 18 میلیمتر در ایران تولید و به فروش میرسد. از فایبر سمنت برد میتوان به عنوان دیوار پیرامونی و همچنین دیوار داخلی استفاده کرد. هزینه دیوارچینی با فایبر سمنت برد نسبت به سایر روش های سنتی اندکی بالاتر است و در شرایطی که به عنوان دیوار پیرامونی استفاده میشود نیاز به شاسی کشی فولادی و همچنین آب بندی با بتونه مخصوص خود دارد. سرعت اجرای دیوار با استفاده از فایبر سمنت برد بسیار بالاست و معمولاً در پروژه های بزرگ از آنجایی که سرعت اجرا و احداث دیوار بسیار مهم است استفاده از آن توجیه اقتصادی دارد.
آموزش دیوارچینی و ضوابط آیین نامه به روش مهندسی
جهت دیوارچینی با استفاده از آجر فشاری و یا بلوک سیمانی نیاز به تجهیزات و همچنین مصالح ساختمانی متناسب با نوع دیواری که قرار است احداث شود. به طور کلی جهت دیوارچینی به روش سنتی نیاز به ابزاری مانند کمچه، ریسمان، تراز، شمشه، تیشه، شاقول و متر فلزی نیاز است. معمولاً اجرای دیوارچینی توسط بنا مجرب و با وسایل کار انجام میشود. همچنین برای اجرای دیوار آجری و یا بلوک سیمانی نیاز به مصالح پایه صنعت ساختمان مانند ماسه شسته بدون خاک و سیمان پرتلند تیپ 2 و آب تمیز بدون آلودگی و همچنین آجر فشاری مرغوب میباشد. روند دیوارچینی به شرح زیر میباشد.
1- ابتدا محل دیوار بر روی نقشه معماری مشخص میشود و با استفاده گچ بر روی زمین پیاده سازی میشود. پس از تعیین محل دیوار ناحیه مورد نظر کاملاً آب پاشی میشود. همچنین تمامی آجرها و یا بلوک سیمانی باید کاملاً زنجاب شوند تا آب ملات را به خود نگیرد.
2- ملات ماسه سیمان از ماسه شسته و بدون خاک و همچنین سیمان پرتلند تیپ 2 ساختمانی به نسبت 1 به 6 در استانبولی و یا بر روی محیطی عاری از آلودگی ساخته میشود. ملات ماسه سیمان باید به خوبی مخلوط شود.
3- ملات ساخته شده با استفاده از استانبولی به محل منتقل میشود و در کنار شمشه پهن میشود. سپس روی ملات را با استفاده از کمچه صاف کرده و سطح روی آن را با استفاده از شمشه و تراز کاملاً تراز میکنیم.
4- با توجه به نقشه آجرچینی و همچنین در نظر گیری طول آجر و یا بلوک سیمانی و همچنین ملات میانی ابتدا و انتهای کار را با استفاده از دو آجر بر روی ملات تراز شده قرار میدهیم و ابتدای آجر ها را با استفاده از یک ریسمان تراز به یکدیگر متصل میکنیم. ریسمان باید کاملاً کشیده باشد.
5- بین دو آجر ابتدایی و انتهایی را با در نظر گیری بند میانی با استفاده از آجر کاملاً پر میکنیم. آجرهای پر شده رج اول را تکمیل میکنند و پس از تکمیل رج اول روی آن را با استفاده از ملات کاملاً پوشش میدهیم.
6- یک عدد آجر نیمه در ابتدای کار قرار داده و سپس با استفاده از شاقول اقدام به شاقول کردن آن با رج اول میکنیم. آجر نیمه را در انتهای کار نیز قرار میدهیم و ابتدا و انتها را با استفاده از ریسمان مجدداً تراز میکنیم.
7- مشابه با رج اول، رج دوم را با استفاده از آجر پر میکنیم و پس از اتمام آجر چینی رج دوم با استفاده از فشار دست آجر را به ملات زیر خود فشار میدهیم. پس از اتمام رج دوم دیوار را از هر طرف شاقول میکنیم.
8- سایر رج های دیگر دیوار را نیز مطابق با همین روش و به ارتفاع تعیین شده در نقشه ها ادامه میدهیم. در شرایطی که ارتفاع دیوار به حدود یک متری رسید بهتر است که با استفاده شمشه آلومینیومی و شاقول سطح دیوار کاملاً شاقول شود. پس از اتمام رج آخر و محل اتصال آن با سقف با استفاده از ملات گچ ساختمانی رج آخر و سقف به یکدیگر متصل میشود. البته اتصال دیوار به سقف منجر به عملکرد دیوار به صورت میانقاب میشود که این مطلب باید توسط مهندس ناظر کنترل شود.
مطابق با پیوست ششم آیین نامه 2800 ایران دیوار جداساز به دو شیوه میانقاب و همچنین غیر پیوسته اجرا میشود. در صورتی که دیوارچینی به صورت غیر پیوسته انجام شود در این حالت به جز اتصال دیوار با کف و با پیش بینی درز انقطاع از سازه باربر اصلی باید جدا شود. به منظور جداسازی دیوار از اعضای سازه ای معمولاً از انواع نبشی و ناودانی فولادی و یا گالوانیزه استفاده میشود. همچنین برای جداسازی کامل وادار میانی از سازه اصلی از ورق پلاستوفوم استفاده میشود. با توجه به مقررات ملی ایران پس از جداسازی دیوار از سازه اصلی دیوار به صورت میانقاب عمل نمیکند و انتقال بار لرزه ای به دیوار و برعکس انجام نمیگیرد. همچنین بهتر است بلوک های ابتدایی و انتهایی با استفاده از بست رادیکالی استاندارد به وادار قائم به وسیله جوشکاری و یا با استفاده از میخ متصل شود.
-
قیمت سیمان تهران 62,500 تومان
-
قیمت سیمان آبیک 57,000 تومان
-
قیمت سیمان ساوه 62,500 تومان
-
قیمت بلوک هبلکس 18,220 تومان
-
قیمت بلوک سیمانی 6,500 تومان
-
قیمت بلوک سبک سیمانی 7,800 تومان
-
قیمت بلوک سفالی 3,150 تومان
دیوارچینی ساختمان به روش سنتی با کدام بلوک انجام میشود؟
به منظور دیوارچینی ساختمان به روش سنتی میتوان از انواع بلوک سفال و بلوک سیمانی و آجر استفاده کرد. همچنین برای اتصال انواع بلوک به شیوه سنتی از ملات ماسه سیمان استفاده میشود.
دیوارچینی ساختمان با مصالح مدرن چگونه انجام میشود؟
به منظور اجرای دیوارچینی ساختمان با مصالح مدرن میتوان از انواع پانل سیمانی فایبر سمنت برد و کناف و همچنین پانل بوردکس استفاده کرد. دیوارچینی با مصالح مدرن معمولاً با استفاده از سازه مخصوص پانل انجام میشود.
دیوارچینی با بلوک هبلکس چگونه انجام میشود؟
دیوارچینی با بلوک هبلکس با استفاده از چسب مخصوص هبلکس انجام میشود. چسب هبلکس به صورت پودری است و در آب مخلوط میشود و به حالت خمیری تبدیل میشود و با استفاده از ماله مخصوص به سطح بلوک کشیده میشود.
هزینه دیوارچینی با انواع مصالح مختلف چگونه محاسبه میشود؟
هزینه دیوارچینی با مصالح مجموع قیمت مصالح ساختمانی شامل بلوک و ماسه و سیمان و همچنین اجرت اجرای دیوار در محل پروژه است که با توجه به نوع مصالح مصرفی و حجم دیوارچینی متفاوت است.
چگونه میتوانم اقدام به استعلام هزینه دیوارچینی و اجرای آن کنم؟
در صورت تمایل به استعلام هزینه دیوارچینی و همچنین اجرای آن متراژ دیوار پروژه را از طریق پیامرسان واتساپ برای ما ارسال کنید تا همکاران ما نسبت به صدور اعلام قیمت و نحوه اجرا برای شما اقدام کنند. شماره واتساپ : 09121022495
فهرست بها 1402
دانلود رایگان فهرست بها 1402 – فهرست بها ابنیه 1402 – فهرست بها تاسیسات 1402 – فهرست بها راه 1402 در دو فرمت pdf و اکسل
ابزار آلات ساختمان
ابزار آلات ساختمانی به منظور تخریب، برش کاری، سوراخ کاری، میخ کوبی و جوشکاری و فروش – قیمت، فروش و ارسال
عایق کاری حرارتی ساختمان
عایق کاری حرارتی ساختمان و روش های اجرای عایق کاری حرارتی دیوار و سقف و اجرا و تامین مصالح
ملات ماسه و سیمان چگونه ساخته میشود و چه کاربردی دارد؟
ملات ماسه و سیمان چگونه ساخته میشود و در ساختمان و دیوارچینی و کارهای بنایی چه کاربردی دارد
رابیتس یا راویز چیست و تولید رابیتس با دستگاه PLC
رابیتس یا راویز چیست و تولید رابیتس با دستگاه PLC چگونه است – فروش رابیتس و ارسال به سراسر ایران
صرفه جویی در مصرف انرژی
صرفه جویی در مصرف انرژی بر اساس مقررات ملی ساختمان ایران و همچنین عایقکاری برای مصرف بهینه انرژی
سقف تیرچه بلوک و اجرای سقف تیرچه بلوک و نظارت
اجرای سقف تیرچه بلوک و نظارت و فروش مصالح ساختمانی شامل تیرچه و پلاستوفوم و بلوک سقفی
تولید آهن و فولاد و استاندارد فولاد
نحوه تولید آهن و فولاد و انواع استاندارد فولاد آمریکا و روسیه و چین و فروش مقاطع فولادی
بالابر مغازه و فروشگاهی و بالابر خانگی
طراحی و ساخت و نصب بالابر مغازه و فروشگاهی و بالابر خانگی یا هوم لیفت با گارانتی و نظارت مهندسی
بهترین پارکت لمینت ارزان
فروش و پخش بهترین پارکت لمینت ارزان ایرانی و وارداتی همراه با نصب و ارسال به سراسر کشور
طراحی دکوراسیون اداری
شرکت ساختمانی صاد طراح و مجری دکوراسیون اداری و فروش تجهیزات دکور اداری و ارسال به سراسر ایران
نمای ساختمان و روش اجرا
شرکت ساختانی صاد طراح و مجری نمای ساختمان و انواع نمای سیمانی، نمای فایبر سمنت برد و آجر نما
مباحث 22 گانه مقررات ملی ساختمان ایران
دانلود مباحث 22 گانه مقررات ملی ساختمان ایران و آیین نامه 2800 ایران و طراحی ساختمان در برابر زلزله در فرمت PDF و قابل چاپ
گچ کاری ساختمان و گچبری
گچ کاری ساختمان و گچبری و رابیتس بندی و فروش انواع گچ ساختمانی و ارسال به سراسر کشور
نصب سقف کاذب و فروش انواع سقف کاذب
نصب سقف کاذب PVC با نصاب حرفه ای و فروش انواع سقف کاذب گچی و پی وی سی و ارسال به سراسر کشور
نصب قرنیز و فروش انواع قرنیز
نصب قرنیز توسط نصاب حرفه ای در اسرع وقت و فروش انواع قرنیز ام دی اف و پی وی سی درجه یک
سیمان پرتلند – فروش سیمان پرتلند – کاربرد سیمان
فروش سیمان پرتلند کارخانه ها در انواع سیمان پرتلند تیپ 1 و تیپ 2 و تیپ 5 و سیمان پوزولانی
انواع آرماتور استاندارد و سایز آرماتور
فروش آرماتور استاندارد در انواع سایز آرماتور و ارسال به سراسر ایران با بارنامه باسکول استاندارد
کفپوش ساختمان و نصب کفپوش ساختمان
انواع کفپوش ساختمان استاندارد با ضمانت نامه و گارانتی و نصب کفپوش ساختمان توسط نصاب حرفه ای
پلاستوفوم سقفی – قیمت پلاستوفوم سقفی – پلاستوفوم یونولیت
تولید و فروش انواع پلاستوفوم سقفی یونولیت و استعلام قیمت پلاستوفوم سقفی دارای استاندارد و گواهینامه
بلوک AAC – قیمت بلوک AAC – اجرای بلوک AAC
مشخصات بلوک AAC دارای استاندارد ملی ایران به همراه لیست قیمت بلوک AAC و هزینه اجرای بلوک AAC
پانل سیمانی چیست و چه کاربردی دارد؟
پانل سیمانی با کاربرد در نما و دیوار خارجی و داخلی ساختمان و فروش مستقیم در فروشگاه ساختمانی صاد
کناف سقف و دیوار کناف
اجرا کناف سقف و دیوار کناف مطابق با مقررات ملی ساختمان و فروش گچ برگ کناف و سازه کناف
انواع دیوارپوش و نصب دیوارپوش
انواع دیوارپوش و نصب دیوارپوش و انواع جنس دیوارپوش و قیمت و فروش در فروشگاه ساختمانی صاد
انواع گچ ساختمانی
انواع گچ ساختمانی مورد استفاده در پروژه های ساختمانی و نحوه خرید و قیمت هر کدام در فروشگاه ساختمانی صاد
فهرست بها 1401
دانلود رایگان فهرست بها 1401 – فهرست بها ابنیه 1401 – فهرست بها تاسیسات 1401 – فهرست بها راه 1401 در دو فرمت pdf و اکسل
انواع بلوک ساختمانی
انواع بلوک ساختمانی و مشخصات و مزایا و معایب هرکدام و نحوه دیوارکشی با انواع بلوک بلوک ساختمانی
بهترین ایزوگام ایران و نصب ایزوگام
فروش و نصب بهترین ایزوگام ایران با ضمانت نامه و بیمه نامه در اسرع وقت و توسط نصاب شرکتی و حرفه ای
نصب پارکت لمینت و هزینه نصب پارکت
نصب پارکت لمینت توسط نصاب شرکتی با حداقل هزینه نصب پارکت لمینت و فروش انواع پارکت ایرانی و وارداتی